Besmettingen lopen op

België zet reisadvies Nederlandse provincies op 'oranje'

01 augustus 2020 19:05 Aangepast: 02 augustus 2020 06:26
Vakantievierders in Renesse. Beeld © ANP

België heeft het reisadvies voor verschillende regio's in Europa aangepast, waaronder Nederland. Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland geldt nu 'oranje', wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden.

Nederland gaf eerder deze week dezelfde code af voor de Belgische provincie Antwerpen, omdat het aantal besmettingen daar snel opliep. Volgens de Belgische overheid is dat ook van toepassing op Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland.

Code rood

Voor een aantal andere regio's heeft België het reisadvies aangescherpt naar code rood. Dat geldt voor delen van Bulgarije, meerdere Franse regio's, de Zwitserse regio rond het Meer van Genève, met onder meer de steden Genève en Lausanne, de Spaanse regio's Catalonië, Navarra en Aragón en Centraal- en Zuidoost-Roemenië.

Mensen die vanuit een gebied waar code rood geldt naar België gaan, moeten zich verplicht laten testen op het virus en ze moeten verplicht veertien dagen in quarantaine. Net als reizigers die vanuit een land buiten de EU of Schengenzone komen.

Voor code oranje zijn die maatregelen niet verplicht, maar worden wel aangeraden door de Belgische overheid.

Meer coronanieuws?

Lees hieronder het liveblog van zaterdag terug met al het coronanieuws:

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore