Ga naar de inhoud
Naar de 30 graden

Even wat koeler, maar volgende week kans op hittegolf

Drukte bij het buitenzwembad van Recreatieoord Binnenmaas Beeld © ANP

Na de warmte van gisteren koelt het de komende dagen weer wat af. Dat is van korte aard want eind volgende week belooft het weer warm te worden. Vanaf vrijdag is de hitte weer volop terug.

Morgen wordt het wat koeler dan de afgelopen dagen. "Maximaal rond de 21 graden", vertelt Brian Verhoeven van Buienradar. "De dagen daarna blijft het aan de koele kant voor de tijd van het jaar, zo'n 20 graden." Dat is iets beneden het gemiddelde rond deze periode. 

Tropische waarden

Vanaf woensdag nemen de temperaturen weer toe, is de voorspelling. Het lijkt erop dat er tropische waarden komen. "Donderdag wordt het naar verwachting 28 graden gemiddeld. Richting het zuidoosten wordt het dan nog wat warmer", zegt Verhoeven.

Waarom het zelden warmer wordt dan 40 graden

01:59
Weervrouw Nicolien van Buienradar vertelt je waarom rond de 40 graden de rek er wel uit is.

Hittegolf?

Een hittegolf behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. "Vanaf vrijdag zit het gemiddelde van de berekeningen boven de 30 graden", zegt Verhoeven. "Maar een kanttekening: het kan ook opeens lager of hoger uitvallen." Bij een hittegolf moet het in ieder geval vijf dagen achter elkaar 25 graden of warmer zijn, waarvan drie dagen minstens 30 graden. 

Zaterdag en zondag is de kans groot dat de temperaturen tropisch worden. "Het zit er dik in dat er een regionale hittegolf komt."

40
Lees ook:
40 graden en een mondkapje: hittegolf teistert Spanje