Ga naar de inhoud
Monster

Reddingsbrigades gisteren 229 keer in actie gekomen

Tientallen strandgangers kammen de branding uit in Monster op zoek naar de vermiste zwemmer Beeld © Regio 15

Reddingsbrigades hebben gisteren hun handen vol gehad door de drukte aan de kust. 229 keer moesten hulpverleners in actie komen. 48 zwemmers werden uit het water gehaald, van wie er 9 in ernstige problemen waren gekomen. In het Zuid-Hollandse Monster is momenteel een grote zoekactie gaande naar een vermiste zwemmer.

Meerdere reddingsboten en helikopters werden ingezet en tientallen badgasten hebben de branding uitgekamd. Nadat het te donker was geworden, werd er verder gezocht van boten met zoeklichten en vanaf het strand.

Twee uit water

De vermiste zwemmer was rond negen uur vanavond met twee anderen in de problemen geraakt. Nadat een passant alarm had geslagen konden twee mensen uit het water worden gehaald. De derde wordt nog vermist.

Meerdere
Lees ook:
Meerdere slachtoffers door muien in zee: 'Situaties kunnen levensgevaarlijk zijn'

Eerder op de avond werd er met volle kracht gezocht naar een mogelijk vermiste zwemmer bij het strand van Katwijk. Daar werd niemand gevonden en bleek er niemand als vermist opgegeven. De zoekactie was opgestart nadat een zwemmer had gezien hoe een andere man in de problemen raakte in een mui.

Grote
Lees ook:
Grote zoekactie in Katwijk naar vermiste zwemmer

De reddingsbrigade houdt er rekening mee dat deze man zelf het strand heeft bereikt en niet in de gaten heeft gehad dat de grote zoekactie op het strand voor hem bedoeld was. Het kan ook zo zijn dat de man verdronken is, maar in zijn eentje op het strand was en daarom door niemand werd gemist.

Reddingsbrigade haalt drie kinderen uit zee bij Zandvoort

00:27
Vanmiddag redde de reddingsbrigade op het strand van Zandvoort drie kinderen. Ze waren in de problemen geraakt door de sterke stroming en de wind.
Bron: RTL Nieuws