Coronakaart

Zeeland en Zuid-Holland nu ook verhoogd risico corona

31 juli 2020 17:51
Rotterdam is een van de coronahotspots van Nederland Beeld © ANP

Het gezondheidsagentschap van de EU heeft Zeeland en Zuid-Holland lichtoranje gekleurd op de Europese coronakaart. Dat betekent dat er meer dan 20 besmettingen per 100.000 inwoners zijn vastgesteld.

De twee provincies zitten daarmee in dezelfde categorie als Vlaanderen, Wallonië en grote delen van Zweden. De cijfers zijn nog een straatlengte verwijderd van die van brandhaarden als de Spaanse regio Catalonië, waar het aantal besmettingen zes keer zo hoog ligt.

De cijfers per provincie en landsdeel worden voor heel Europa dagelijks bijgehouden door het ECDC, het European Centre for Disease Prevention and Control. 

Geen consequenties

De coronakaart van de EU en de bijbehorende kleurcodes hebben geen consequenties. Het is aan de regeringen van landen zelf om reisadviezen aan te passen. 

Verreweg het grootste deel van de EU kleurt geel op de kaart, wat betekent dat er de afgelopen twee weken tussen de 1 en 20 besmettingen zijn vastgesteld per 100.000 inwoners.

Groen

Gebieden met nul besmettingen zijn er nauwelijks: alleen enkele dunbevolkte regio's in Finland en Noorwegen en een groot deel van Estland kleurt groen op de kaart. 

Dit is het door Nederland gekochte coronavaccin

Het vaccin zit nu in de laatste testfase, maar wat maakt het zo anders dan andere vaccins en heeft het ook bijwerkingen? Dat leggen we uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore