Voetbalshow

Veronica Inside gaat gewoon verder met Genee, Derksen, Van der Gijp

31 juli 2020 15:30 Aangepast: 31 juli 2020 16:04
Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Beeld © ANP

Het televisieprogramma Veronica Inside gaat na de zomer 'gewoon' verder met presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.

Dat maakt Talpa vanmiddag bekend. Van der Gijp en Derksen zeiden eerder nog in dezelfde samenstelling niet door te kunnen na een hevige ruzie met presentator Genee.  

Akwasi

De drie kregen ruzie na een uitzending waarin de Black Lives Matter-protesten werden besproken. Die speciale uitzending werd in het leven geroepen nadat Derksen een uitspraak deed over Akwasi, die tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam een toespraak hield over racisme en zich fel uitsprak tegen Zwarte Piet.

Derksen zei over de demonstraties dat hij op tv 'alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen', en stelde dat het in Nederland meevalt met racisme. Daarna werd een tegendemonstrant besproken die bij een Black Lives Matter-protest in Leeuwarden verkleed als Zwarte Piet verscheen. "Weten we zeker dat dat niet Akwasi was?", zei Derksen.

Bijzondere uitzending

In de uitzending die volgde zaten de drie heren met strafpleiter Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta aan tafel om te spreken over racisme. Derksen en Van der Gijp beweerden hier niets vanaf te weten en voelden zich door Genee verraden. Ze zeiden nooit meer met hem aan de VI-tafel te gaan zitten. Maar dat blijkt dus toch niet het geval.

Derksen kreeg veel kritiek op de uitlatingen die hij deed over Akwasi. Bijvoorbeeld het Nederlands voetbalelftal voor mannen zei het programma te boycotten en nooit meer interviews te geven. "Ver over de grens", had aanvoerder Virgil van Dijk laten weten over de uitspraken van Derksen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

René van der Gijp sluit hoofdstuk af: 'VI komt niet meer terug'

Directeur van Talpa John de Mol is tevreden dat de uitzendingen gewoon doorgaan. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat de chemie tussen dit illustere trio weer voelbaar zal zijn", zegt hij in een persbericht. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore