Tropisch

Tot wel 36 graden, vandaag is warmste dag van het jaar

31 juli 2020 09:41 Aangepast: 31 juli 2020 10:29
De eerste badgasten komen aan op het strand van Scheveningen. Beeld © ANP

Warm, warmer, warmst. Vandaag is de heetste dag van het jaar met lokaal tot wel 36 graden. Goed drinken dus en vooral niet vergeten om te smeren. Met 'slechts' 32 graden in Hoek van Holland was 26 juni tot nu toe de warmste dag van 2020.

De hoogste temperatuur zal, zoals bijna altijd, in het zuidoosten worden gehaald. In de rest van het land wordt het 30 graden - behalve in het noorden. Daar zal de tropische 30 graden nèt niet worden bereikt.

"Het wordt een warme dag met veel zon en weinig wind", zegt meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar.

Vanavond koelt het langzaam af en neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten. In de nacht en morgenochtend kan er lokaal een regen- of onweersbui vallen.

Tropische temperaturen in (bijna) het hele land

Laatste zomerse dag

Morgenmiddag is het droog op veruit de meeste plekken. Qua temperatuur hebben we niets te klagen met gemiddeld 26 graden. "Iets minder warm dan vandaag dus, maar nog altijd zomers warm", zegt Erasmus. "Het is voorlopig de laatste zomerse dag."

Want zondag wordt het 21 graden en maandag zelfs nog maar 19 graden. "Zondag kan er een drup regen vallen, maandag gaat het in het hele land regenen", zegt Erasmus. "Het is nu een korte tijd warm, gevolgd door een korte tijd koeler zomerweer. In de loop van volgende week lijkt het dan weer warmer te worden."

Waarom het zelden warmer wordt dan 40 graden

Weervrouw Nicolien van Buienradar vertelt je waarom rond de 40 graden de rek er wel uit is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore