Woningen ontruimd

Dode bij explosie en brand in flatgebouw Vlissingen

31 juli 2020 05:08
De brand in het appartement ontstond door een explosie. Beeld © Provicom

Een persoon is gisteravond om het leven gekomen door een explosie en daaropvolgende brand in een flatwoning aan de Hogeweg in Vlissingen. Een ander is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Vier andere mensen zijn lichtgewond geraakt, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

De explosie vond plaats op de eerste verdieping. De brand die ontstond sloeg over naar de bovenliggende twee verdiepingen van het vier woonlagen tellende complex. Er kwam veel rook vrij. Een kleine twee uur later was de brand meester.

Onderzoek

De politie gaat vandaag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Er is veel schade aan de woningen. Het gaat vooral om rook- en waterschade en gesprongen ruiten.

In totaal werden 22 woningen ontruimd. Bewoners werden met een hoogwerker van hun balkon gehaald. Twee woningen bleven afgesloten voor politieonderzoek. De brandweer, gemeente en woningcorporatie hebben de staat van de woningen onderzocht. Er was vooral rook- en waterschade en gesprongen ruiten.

'Flat kwam in beweging'

"Ik zat televisie te kijken, toen ik ineens een enorme knal hoorde", zegt een omwonende tegen PZC. "De flat kwam in beweging. Ik dacht eerst: ‘dat is een stevig vuurwerk.’ Ik ging eerst aan de achterkant kijken en toen ik terugkwam moest iedereen het gebouw uit." Een andere omwonende was ook geschrokken. "Het leek wel een bom die afging."

Bewoners van elf woningen konden niet terug naar huis en moesten op een andere plek overnachten. Voor de bewoners werd slachtofferhulp ingeschakeld. De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, heeft de opgevangen bewoners bezocht.

Sommige bewoners werden met een hoogwerker van hun balkon gehaald. Sommige bewoners werden met een hoogwerker van hun balkon gehaald.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore