Wanhoopsdaad

Zee aan witte rozen voor 'dappere' Arie, de man die zichzelf in brand stak

30 juli 2020 18:30
De bloemen voor het gemeentehuis van Oss.

Op de trappen van het gemeentehuis van Oss zijn vandaag 4000 witte rozen neergelegd als eerbetoon aan Arie den Dekker. Maandag overleed de 54-jarige Den Dekker nadat hij zichzelf in brand had gestoken. Volgens zijn advocaat was het een laatste wanhoopsdaad.

Naast de zee aan witte rozen staat een bord met de tekst: "Voor dappere Den Dekker en zijn offers aan de strijd tegen criminaliteit." De bloemen liggen op de plek waar de dakloze Den Dekker zichzelf maandag in brand stak. Hij overleed aan zijn verwondingen.

In kleinere letters wordt nog eens onderstreept dat de bloemen in elk geval niet voor de burgemeester van Oss bedoeld zijn. 

Liquidatie

Arie den Dekker kwam in de problemen toen hij bij de politie had getuigd over een liquidatie. Den Dekker voelde zich door de gemeente in de steek gelaten.

Korte tijd nadat hij in juni 2018 zijn verklaring had afgelegd over de schoten die hij vanuit zijn huis hoorde en de auto die hij zag wegrijden, brandde Den Dekkers huis af door een brandbom. De schoten kwamen vanuit de richting van het woonwagenkamp waar hij in de buurt woonde. Bij de liquidatie bleek Peter Netten om het leven te zijn gekomen, een bekende van de politie.

De bloemenzee trok een hoop bekijks. De bloemenzee trok een hoop bekijks.

Afzender wil anoniem blijven

De afzender van de bloemen wil anoniem blijven. "Criminelen lachen als ze de berichten lezen over hoe de overheid de handen aftrok van Arie. Hij is niet beschermd maar in de steek gelaten", zegt de afzender in een gesprek met Omroep Brabant.

De bloemenzee trok volgens regionale media de hele dag een hoop bekijks. Veel mensen hebben er bloemen bij gelegd. Dinsdag werd bekend dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de dood van Den Dekker. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter: 'Arie den Dekker als schaakstuk over een bord geschoven'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore