Lugubere vondst

Man dood gevonden in woning Assen: 'Hij heeft er wel een jaar gelegen'

29 juli 2020 13:55 Aangepast: 29 juli 2020 14:10
De man lag volgens bewoners wel een jaar dood in zijn woning.

In een flat in Assen heeft de politie gistermiddag een lugubere vondst gedaan: een man lag daar lange tijd dood in zijn huis. Volgens flatbewoners lag de man van rond de 50 jaar zeker een jaar dood in zijn flat. "Hij had een heel teruggetrokken leven. Al die tijd heb ik niets gemerkt", zegt een flatbewoonster.

Gistermiddag rond 17 uur zag Wietske Hofstra allemaal politieauto's in haar straat de Zaagmolen in Assen staan. "Er is hier wel vaker iets aan de hand qua overlast", zegt de flatbewoonster nuchter. "Dus ik dacht in eerste instantie; het zal wel."

Teruggetrokken

Via haar buurman hoorde ze dat op nummer 4 een dode man in zijn huis was gevonden. Volgens de buurt heeft hij er wel een jaar gelegen. "Ik ken de man van gezicht. Hij woonde hier ook al jaren. Je zag hem niet vaak en de laatste tijd heb ik hem ook helemaal niet meer gezien. Hij woonde boven, op de hoek." 

Volgens de bewoonster leidde hij een teruggetrokken bestaan. "Zoals wel meer mensen hier. Dat accepteren we ook van elkaar."

Natuurlijke dood

De politie bevestigt dat de man 'enige tijd' in zijn woning heeft gelegen. Hoe lang, wil de politiewoordvoeder in verband met zijn privacy niet zeggen.

"Nadat we een tip hebben gekregen over de man, zijn we een kijkje gaan nemen. Gistermiddag hebben we de man aangetroffen. Omdat we uitgaan van een natuurlijke dood  willen we niets meer over de zaak kwijt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amsterdammer lag maandenlang dood in huis

Meer dan een jaar

De flatbewoners vermoeden dat het slachtoffer 'een jaar of nog wel langer' dood in huis lag. "Instanties en de huurbaas hebben aan de bel getrokken omdat hij zo achterliep met betalingen. Die hebben het ook over een jaar", zegt bewoonster Wietske.

Heeft er dan al die tijd niemand iets gemerkt? Wietske in ieder geval niet. "En omdat hij zo'n teruggetrokken bestaan leidde, belde je ook niet even aan. Ik heb ook niets geroken ofzo. Hij zit ook helemaal in de hoek van het complex." Een andere bewoner vertelt tegen Hart van Nederland dat hij de man ook al lange tijd niet had gezien en dacht dat hij was verhuisd

De flatbewoonster besluit: "Natuurlijk is het heel erg dat zoiets gebeurt. Maar Ik ben een nuchter mens en wil hier ook absoluut blijven wonen. Ik woon hier al 22,5 jaar en zit lekker dicht bij het centrum van Assen. Je krijgt mij hier niet weg."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore