Bestuurder gezocht

Toch tientallen nieuwe tips over doodgereden Tamar na emotionele oproep

29 juli 2020 10:48 Aangepast: 29 juli 2020 11:51
Agenten kammen de berm uit op zoek naar aanknopingspunten Beeld © ANP

Na de emotionele oproep van haar moeder bij het tv-programma Op1, heeft de politie toch tientallen nieuwe tips binnengekregen over de dood van Tamar uit Marken. Het 14-jarige meisje werd zaterdagochtend vroeg dood gevonden langs een dijk in Zuiderwoude.

De moeder van Tamar deed gisteravond bij Op1 een oproep aan de bestuurder om zich te melden. Haar dochter is na de aanrijding 'achtergelaten als een beest', zei ze.

De politie meldde vanochtend eerst dat de oproep  nog niet geleid tot telefoontjes, niet van getuigen en niet van de bestuurder, aldus een woordvoerster van de politie.Maar later op de ochtend meldde de politie toch dat er tientallen nieuwe tips zijn binnengekomen. Dat varieert van meedenk-tips tot informatie over auto's met schade. 

Ouderlijk huis

Tamar verliet in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.00 uur het ouderlijk huis, na een meningsverschil over het tijdstip waarop ze thuis had moeten komen. "Ze kwam naar beneden, pakte haar jas en zei: ik ga naar buiten."

Haar moeder ging haar op de fiets achterna om haar in Marken te zoeken, niet wetend dat haar dochter de dijk richting Monnickendam was opgegaan. Ze sprak ook jongeren aan om te vragen of ze wilden uitkijken naar Tamar.

Nadat melding was gedaan van haar vermissing vond de politie haar rond 4.00 uur dood in de berm. Op de dijk waren remsporen te zien.

Gisteren bleek dat het fatale letsel dat het meisje had opgelopen, inderdaad het gevolg moet zijn geweest van een aanrijding.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder doodgereden Tamar (14): 'Ze is achtergelaten als een beest'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore