Ga naar de inhoud
Lammetjes in levensgevaar

Geit omgekomen na inbraak bij kinderboerderij: 'Heel erg'

De geit met twee lammetjes. Beeld © Kinderboerderij de Sik

Een inbraak bij een kinderboerderij in Breda heeft waarschijnlijk aan een geit het leven gekost. Het dier werd gisterochtend dood in het weiland gevonden, nadat er in dezelfde nacht bij de kinderboerderij was ingebroken. Het is de vraag of de lammetjes van de geit zonder de moeder zullen overleven.

Inbrekers vernielden gisternacht een deel van kinderboerderij De Sik in Breda. De buit bleef beperkt tot frisdrank, snoep en een pinapparaat.

"Die materiële schade interesseert ons niet", vertelt Peter Geneuglijk van de kinderboerderij aan Omroep Brabant. Waar ze wel kapot van zijn: de dood van een van de geiten die bij de kinderboerderij leefde. 

25
Lees ook:
25 gestolen kuikentjes weer terug op kinderboerderij

Het dier stierf in de nacht van de inbraak. Volgens de veearts overleed het dier aan een hartstilstand en dat gebeurt vaak door stress. "We hebben ernstig het vermoeden dat de inbrekers dat op hun geweten hebben", vertelt Geneuglijk. Vermoedelijk hebben ze dieren opgejaagd in het weiland.

Moedermelkperiode

De geit was de moeder van twee lammetjes, die door de plotselinge dood zelf ook in levensgevaar verkeren. "Ze waren bijna aan het einde van de moedermelkperiode", legt Geneuglijk uit. "Nu moeten ze melk uit het flesje krijgen, maar het is erg de vraag of ze dat zullen accepteren."

De kinderboerderij heeft aangifte gedaan en gaat beveiligingscamera's installeren.