Bestuurder gezocht

Moeder doodgereden Tamar (14): 'Ze is achtergelaten als een beest'

28 juli 2020 23:01 Aangepast: 29 juli 2020 11:23
Beeld © Trijntje Boes (rechts), de moeder van Tamar.

De moeder van Tamar, het 14-jarige meisje uit Marken dat afgelopen weekend werd doodgereden, heeft een emotionele oproep gedaan aan de bestuurder om zich te melden. "Kun je hiermee leven?", zei ze in het tv-programma Op1. "Degene die dit heeft gedaan, heeft ook geen leven meer."

Tamar werd zaterdagochtend vroeg dood gevonden langs de Zeedijk in Zuiderwoude, de dijk die Marken en Volendam met elkaar verbindt. Ze moet zijn aangereden, zegt de politie, waarna de bestuurder doorreed.

Zoeken in Marken

Haar moeder Trijntje Boes vertelde dat Tamar was weggegaan na een meningsverschil over het tijdstip waarop ze thuis had moeten komen. "Ze kwam naar beneden, pakte haar jas en zei: ik ga naar buiten."

Haar moeder ging haar op de fiets achterna om haar in Marken te zoeken, niet wetend dat haar dochter de dijk richting Monnickendam was opgegaan (kaartje: zie onder). Ze sprak ook jongeren aan om te vragen of ze wilden uitkijken naar Tamar.

Remsporen op de dijk

De gewaarschuwde politie vond haar lichaam rond 4 uur. Op de dijk zijn remsporen gezien. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Berm uitgekamd in onderzoek naar dood meisje (14) uit Marken

"Heeft ze omgekeken? Heeft ze gemerkt dat er een auto kwam?" Dat zijn de vragen die haar moeder voortdurend door het hoofd spoken. "Dat weet alleen degene die in de auto zat. Ik kan het Tamar niet meer vragen. Kom over de brug."

Ze hoopt dat de bestuurder zich meldt. "Ik vind dat rechtvaardigheid voor Tamar. Het was een heel lief meisje, heel erg vergevingsgezind, ze bleef ook nooit lang boos."

Geen leven meer

Haar dochter is na de aanrijding 'achtergelaten als een beest', zei Boes. De bestuurder zit nu in tweestrijd, denkt ze. "Kun je daarmee leven? Degene die dit op zijn geweten heeft, heeft ook geen leven meer. Als dit je overkomt, kun je dan nog verder leven?"

In de uitzending herhaalde de politie de dringende oproep aan de bestuurder van het voertuig om zich te melden.

'In paniek weggegaan'

"Voor ons is het een aannemelijk scenario dat hij of zij in paniek is weggegaan. Het is ook heel aannemelijk dat hij of zij het verhaal heeft doorverteld aan een vertrouweling in zijn of haar omgeving en dat die nu ook met het verhaal in zijn of haar maag zit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie roept bestuurder op zich te melden na dodelijk ongeluk 14-jarig meisje

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore