Ga naar de inhoud
Goed smeren

Vrijdag mogelijk temperaturen tot 33 graden: 'Een echte stranddag'

Eerder deze maand stroomden de stranden vol bij mooi weer na een periode van regen en kou Beeld © ANP

Het is in deze kletsnatte julimaand moeilijk voor te stellen, maar we krijgen waarschijnlijk op de valreep nog een tropische dag. Dan moeten we er direct van genieten, want de regenbuien wachten ons alweer op.

Morgen wisselen wolken en zon elkaar nog nog af, maar daarna loopt de temperatuur in het hele land op.

Met name in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg wordt het aankomende vrijdag zweten, want 33 graden is daar mogelijk, zegt Marjon de Hond van Buienradar. "De hele zuidelijke helft van het land heeft tropische temperaturen, maar ook in de rest van het land wordt het gewoon een zomerse dag."

'Lekker
Lees ook:
'Lekker weertje hè?' Dit is waarom we zo graag over het weer praten

In De Bilt is tegen de 30 graden mogelijk en op de Waddeneilanden zal het iets koeler zijn. "Het wordt een echte stranddag", zegt De Hond.

Met een zonkracht van 7 is het wel belangrijk om je goed in te smeren als je naar buiten gaat. "Met deze zonkracht verbrand je gewoon heel snel."

Alweer regen

Maar zoals wel vaker deze zomer is de pret maar van korte duur. Zaterdag stroomt er al minder warme lucht het land in. Zondag is het alweer minder heet en is er kans op een paar buien. "Echt stabiel zomerweer zit er gewoon nog niet in."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS