Veel coronabesmettingen

Reisadvies aangepast: code oranje voor Antwerpen

28 juli 2020 18:42 Aangepast: 28 juli 2020 19:38
Het straatbeeld in Antwerpen. Foto ter illustratie. Beeld © Robin Utrecht

Het reisadvies voor de Belgische provincie Antwerpen is aangepast van code geel naar code oranje. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders aan alleen naar dit gebied te reizen als dit echt noodzakelijk is.

Nederlanders die in Antwerpen zijn krijgen het advies om na thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan. Als je door de stad of regio heen reist en niet uitstapt of stopt, hoeft dat niet. 

De consequenties van het aangepaste reisadvies zijn groot. De provincie Antwerpen grenst direct aan de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Zeeland. Er is veel grensverkeer van mensen die aan de andere kant van de grens werken of boodschappen doen.

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog:

Aantal coronadoden tot twee keer hoger dan RIVM-telling

Het aantal coronabesmettingen in België neemt snel toe. De afgelopen week kwamen er per dag gemiddeld 311 gevallen bij, blijkt uit het Belgische coronadashboard. Per 100.000 inwoners zijn 30,2 mensen besmet met het longvirus. Gisteren waren dat er nog 26,9 per 100.000 inwoners.

Antwerpen zwaar getroffen

Vooral de provincie Antwerpen is zwaar getroffen. De provincie besloot gisteravond de coronaregels flink aan te scherpen. Er komt onder meer een avondklok tussen 23.30 uur en 06.00 uur. Omdat de wettekst daarvoor vandaag nog niet rondkwam, is die nog even uitgesteld.

In België staat het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de corona-epidemie op 66.428. Het dodental staat op 9822.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Avondklok in provincie Antwerpen in strijd tegen coronavirus

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin zei in het radioprogramma De wereld vandaag dat hij van zijn 'Nederlandse collega' hoorde dat Antwerpen 'een oranje zone is'. 

Goffin heeft van ministers uit andere landen geen berichten gekregen dat zij zich zorgen maken over over het aantal besmettingen in België.

Zo worden reisadviezen voor landen bepaald

Groen, oranje, rood of geel, landen krijgen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken een speciale kleurcode en die is in tijden van corona extra belangrijk.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore