Ladingdiefstal

Voor miljoenen aan iPhones gestolen op bedrijventerrein Schiphol

28 juli 2020 07:48 Aangepast: 28 juli 2020 07:49
Eerder deze maand besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de diefstal van 4400 Apple-smartwatches op Schiphol-Oost. Beeld © Opsporing Verzocht

Op een bedrijventerrein bij Schiphol is een lading iPhones gestolen. Dat gebeurde al in maart, maar de Koninklijke Marechaussee heeft de diefstal vandaag pas bekendgemaakt. De waarde van de ontvreemde vracht is 3 miljoen euro.

Voor de diefstal is een 35-jarige man uit Polen aangehouden. Hij is de chauffeur die de zending telefoons 14 maart meenam van het bedrijf. De man is vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht.

Vervalste documenten

De marechaussee vermoedt dat de dieven hulp kregen van een of meer personen van diverse bedrijven. Vermoedelijk zijn er vervalste vrachtdocumenten gebruikt. Na de diefstal zijn de telefoons vermoedelijk in Edam uitgeladen of overgeladen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Streep door ontslag Schiphol-beveiliger die fles wijn vergat te scannen

Ladingdieven sloegen afgelopen maart eerder toe. Opsporing Verzocht besteedde eerder deze maand aandacht aan de diefstal van 4400 Apple-smartwatches met een waarde van een half miljoen euro uit een loods op Schiphol-Oost.

Elektronica geliefd bij criminelen

  • In de nacht van 4 op 5 juni 2019 werd uit een loods op Schiphol voor 3 miljoen euro aan elektronica meegenomen.
  • Op 4 oktober 2018 werd op Schiphol een vrachtwagen gestolen met een kostbare lading. De buit bedroeg 5 miljoen aan laptops en elektronica.
  • In december 2016 sloegen dieven een grote slag op Schiphol. Ze stalen 46 pallets met Apple-apparatuur ter waarde van 7 miljoen euro.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gevaarlijke stoffen vrij door ladingdiefstal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore