Vrijwilliger besmet

Zeehondencentrum Pieterburen sluit vanwege coronabesmetting

27 juli 2020 00:41
Het Zeehondencentrum in Pieterburen is een opvangcentrum voor zieke en gewonde zeehonden. Beeld © Jan Boeve

Het Zeehondencentrum in Pieterburen sluit per direct haar deuren omdat een vrijwilliger besmet is met het coronavirus. Alle vrijwilligers zullen in Pieterburen in quarantaine gaan, bezoekers zijn voorlopig niet welkom.

Het is niet duidelijk hoe lang het Zeehondencentrum voor bezoekers gesloten blijft. Alle beslissingen worden in 'nauw overleg' met de GGD genomen, vertelt een woordvoerder van het opvangcentrum.

Zwitserse vrijwilliger

Het gaat om een Zwitserse vrijwilliger die besmet blijkt met het coronavirus. Alle zestien vrijwilligers van het Zeehondencentrum zullen in quarantaine gaan. Zij wonen allemaal op het terrein in Pieterburen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdwaalde zeehond brengt avond door op woonboot Breukelen

De zorg voor de zeehonden komt daardoor op de schouders van de twaalf overgebleven medewerkers van het centrum. "Dat zal krap worden", legt de woordvoerder uit. "Maar we verwachten dat het gaat lukken."

Overleg met GGD

Hij kan niet zeggen hoe lang het centrum gesloten blijft. "Normaal gesproken duurt de isolatie twee weken. Maar we overleggen vandaag met de GGD over hoe nu verder."

Het Zeehondencentrum werkte met onlinereserveringen voor bezoekers en was voor komende dagen uitverkocht. Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

(Opnieuw) recordaantal besmettingen in Australische staat Victoria

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore