Ga naar de inhoud
Nog even volhouden

Tropische warmte komt eraan, maar eerst nog wat buien

Beeld © ANP

Goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land: er is mooi weer op komst. Vandaag en morgen kan er hier en daar nog een bui vallen, maar in de loop van de week kan de temperatuur plaatselijk oplopen tot wel 30 graden.

Vannacht heeft het flink geregend, en vandaag zal het ook nog wel even gaan regenen. "We zijn de afgelopen dagen gewend geraakt aan typisch Hollands zomerweer. Morgen zal er plaatselijk nog lichte regen of motregen vallen", zegt Brian Verhoeven van Buienradar. 

Maar de temperatuur zal vanaf maandag wel stijgen: in het noordwesten wordt het zo'n 22 graden, in het midden van het land zal het zo'n 25 graden worden, en in het zuidoosten wordt zelfs een zomerse 29 graden verwacht. 

Waarom het coronavirus niet verdwijnt in de zomer

03:45
Veel mensen hopen dat het coronavirus verdwijnt zodra het buiten warm wordt.

Het echt mooie weer komt aan het einde van de week. "Je kan het je haast niet voorstellen na de afgelopen dagen, maar er komt tropische lucht vanuit Spanje onze kant op."

Tot wel 30 graden

Vrijdag of zaterdag kan de temperatuur oplopen tot wel boven de 30 graden in het zuidoosten. Aan de kust wordt zo'n 22 graden verwacht.

"Er wordt een hoge zonkracht verwacht. Dat betekent goed insmeren, ook in Nederland. Vakantiegangers zitten de komende dagen dus wel goed", zegt Verhoeven. "Toch houdt de warmte niet heel lang aan. Na zaterdag kan het weer omslaan. Zondag worden weer lagere temperaturen verwacht."