Eindhoven Airport

Lichamen omgekomen militairen terug in Nederland

25 juli 2020 13:02 Aangepast: 25 juli 2020 22:06

Christine Martens en Erwin Warnies, de twee militairen die omkwamen bij het helikopterongeluk bij Aruba, zijn terug in ons land. Een vliegtuig met hun lichamen landde zojuist op Eindhoven Airport.

Bij de aankomst van het vliegtuig waren onder andere minister Ank Bijleveld en staatssecretaris Barbara Visser van Defensie en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib aanwezig.

Martens (34) en Warnies (33) kwamen afgelopen zondag om het leven toen de NH90-helikopter waarin ze zaten in zee stortte. Twee andere bemanningsleden overleefden het ongeluk.

De lichamen werden op Vliegbasis Eindhoven overgedragen aan familie

Militairen bewezen de laatste eer aan de twee omgekomen militairen.

De militairen waren eerder deze week overgebracht naar Willemstad en vandaag dus naar Eindhoven Airport. Hun lichamen worden na een korte ceremonie overgedragen aan de familie.

Oorzaak onbekend

Het gaat om een zogenaamde ramp-ceremonie, vertelde luitenant kolonel Sidney Plankman eerder. "Alle militairen die op missie zijn en daar overlijden, krijgen zo'n ceremonie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bij Aruba omgekomen militairen krijgen laatste eerbetoon

Over de oorzaak van het helikopterongeluk is nog weinig bekend. De helikopter is na het ongeluk gezonken, dat maakt het onderzoek moeilijker. De NH90 is wel berucht om mankementen, al leken de problemen de laatste jaren wel een stuk minder.

De ballonnen die het toestel drijvende moesten houden, knapten De ballonnen die het toestel drijvende moesten houden, knapten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore