'Grote drukte'

Coronanummer overbelast: 'We schalen nu snel en hard op'

23 juli 2020 11:25 Aangepast: 23 juli 2020 11:48
Coronatest Beeld © Koning Photography

Het coronanummer van de GGD is vanochtend moeilijk bereikbaar. Mensen schrijven op Twitter dat ze er niet doorheen komen. Ook zou het op verschillende locaties niet meer mogelijk zijn om je te laten testen, omdat er te veel aanmeldingen zijn.

GGD GHOR meldt dat er 'ook vandaag weer veel mensen bellen' naar het speciale coronanummer 0800-1202. "We kunnen helaas niet iedereen tegelijk te woord staan. Het kan zijn dat je daardoor langer moet wachten tot je een medewerker aan de lijn krijgt. Onze excuses voor het ongemak."

Testbereidheid gestegen

Volgens de dienst is de testbereidheid vrij plotseling enorm gestegen. "We hadden niet zoveel overcapaciteit dat we niet direct iedereen op de gewenste locatie kunnen testen. We schalen nu snel en hard op. Ook al is het lastig, blijf toch thuis tot je de uitslag van de test hebt."

Gisteren werd bekend dat meer dan 500.000 mensen zich inmiddels hebben laten testen op het coronavirus. De GGD roept mensen op om ook met milde klachten contact op te nemen. "Hoe meer mensen zich laten testen, des te beter."

Coronavirus kan nog maanden huishouden: 'Ik voel me oud'

Een deel van de ex-coronapatiënten die geen ziekenhuisopname hebben gehad, kan daar nog lang klachten van ondervinden. Nunzia (24) kreeg in maart de eerste klachten en werd in april positief getest. Nu, maanden later, heeft ze nog altijd last.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore