Wie is de Cor?

Cor jij of Cor ik? Campagne voor coronamaatregelen in horeca

23 juli 2020 14:18 Aangepast: 23 juli 2020 14:45
Archieffoto. Beeld © ANP

Wie is de Cor? De gemeente Nissewaard (Zuid-Holland) hoopt dat die vraag voortaan gesteld zal worden als vriendengroepen het terras op gaan. Het is een knipoog naar de welbekende Bob-campagne. Maar waar slechts één iemand Bob is, zijn we met z'n allen Cor.

Met de Cor-campagne hoopt Nissewaard een tweede coronagolf in de gemeente te voorkomen. Wethouder Léon Soeterboek deelt vanmiddag posters uit aan horecaondernemers.

Steeds minder afstand tot elkaar

Soeterboek merkt dat het risico om geen afstand tot elkaar te houden, groter wordt. "Maar we hebben ons te houden aan de geldende maatregelen, want corona is het land nog niet uit", zegt hij.

"Het is natuurlijk geweldig dat we weer een terrasje kunnen pikken met elkaar, maar dat ontslaat ons niet van de plicht om de coronamaatregelen na te leven. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen in onze familie- en vriendenkring."

Soeterboek merkt dat horecaondernemers het moeilijk vinden om hun bezoekers op de afstandsregels te wijzen, omdat ze ook gastvrij willen blijven. "De horeca heeft het de afgelopen maanden al moeilijk genoeg gehad. Als wij hen dan op deze manier met de campagne kunnen ondersteunen, zullen we dat niet laten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom moet je buiten nog steeds anderhalve meter afstand houden?

Horeca-ondernemer is nu politie-agent

Linda van Vliet, eigenaresse van restaurant Meiden van de Molen in Spijkenisse beaamt dat handhaven lastig is. "Je bent geen politieagent en toch moet je dat bijna wel zijn."

Van Vliet denkt dat de campagne van toegevoegde waarde kan zijn. "Als je de regel vaker ziet en hoort, dan blijft het toch beter in je herinnering. Net als met de Bob-campagnes, dat werkte ook. Ik voel me dan als eigenaar ook niet meer alleen verantwoordelijk, want nu wordt alles eigenlijk bij ons neergelegd."

Mart deed zijn café dicht om de nieuwe horecaregels

Kroegbaas Mart Insing probeerde het een week, maar sloot binnen een week zijn deuren. "Het is niet werkbaar."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore