Plantenkas

Brand op terrein van gemeentehuis De Bilt in Bilthoven

22 juli 2020 03:14 Aangepast: 22 juli 2020 06:16
Beeld © Menno Bausch

Op het terrein van het gemeentehuis van De Bilt aan de Soestdijkseweg in Bilthoven is vannacht brand uitgebroken. Het is nog niet duidelijk hoe het vuur is ontstaan. Een voormalige kwekerij van de gemeente is uitgebrand.

De brand brak uit op zo'n honderd meter van het gemeentehuis van De Bilt en honderd meter van het gebouw van de Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Patricia van Tricht, woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht, vertelt aan RTL Nieuws dat het vuur inmiddels onder controle is. Er zijn geen gewonden gevallen. De recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Het gaat om een gebouw van 10 bij 5 meter dat is afgebrand. Op beelden op sociale media is te zien dat er veel rook is vrijgekomen.

Behalve de brandweer rukte ook een politiehelikopter uit. Die cirkelde gedurende enige tijd boven de brand. 

 

Actiegroep Farmers Defence Force had aangekondigd later vandaag in De Bilt te gaan demonstreren. Om verkeersonveilige situaties en wanordelijkheden voor te zijn, heeft de gemeente De Bilt de hulp van defensie ingeschakeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leger ingezet bij RIVM voor boerenprotest, zeker 15 vrachtwagens paraat

Defensie heeft gisteren meerdere vrachtwagens richting het RIVM gestuurd. Het gaat om ongeveer vijftien vrachtwagens, met zo'n veertig militairen. Gisteravond waren meerdere toegangswegen naar de plaats afgezet met betonblokken en hekken, zag verslaggever Jeroen Wetzels.

De Bilt is de enige gemeente die om bijstand van Defensie heeft gevraagd, vertelde een woordvoerder van het ministerie gisteren aan RTL Nieuws

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Demonstraties met tractoren in meerdere regio's verboden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore