Lichamen in haven Curaçao

Helikoptercrash Aruba: Erwin was 'geweldige papa', Christine 'stoer én lief'

21 juli 2020 15:37 Aangepast: 21 juli 2020 20:15
Erwin Warnies en Christine Martens. Beeld © Ministerie van Defensie

De familie van militair Erwin Warnies, die omkwam bij een helikoptercrash op Aruba, leeft 'in een nachtmerrie waar geen einde aan lijkt te komen'. Hij laat een vrouw en een dochtertje van bijna twee achter.

"Het nieuws en de vele steunbetuigingen dwingen ons om de harde wrede waarheid onder ogen te zien", schrijft de familie op de Facebookpagina van de 33-jarige tactische coördinator. 

Lichamen per marineschip in haven aangekomen

De lichamen van de omgekomen militairen Erwin Warnies en Christien Martens zijn met een marineschip aangekomen in de Curaçaose haven Willemstad.

Vlieger Christine Martens en tactische coördinator Erwin Warnies kwamen afgelopen zondag om het leven toen de NH90-helikopter waarin ze zaten, in zee stortte. De twee andere bemanningsleden overleefden het ongeluk.

Vanwege het onderzoek is nog niet bekend wanneer de lichamen naar Nederland komen.

In het Facebookbericht, dat vandaag is gepubliceerd, doet de familie een oproep aan alle vrienden, kennissen en familieleden van Erwin. Of ze een tastbare herinnering aan Erwin willen opsturen voor zijn dochter.

'Een brief, een kaart, of iets tastbaars'. "Waar kende je haar papa van en wat voor man was Erwin?"

'Geweldige papa'

Dat wil de familie voor als het meisje later vragen gaat stellen 'over haar geweldige papa'.

Onder het bericht wordt Erwin door vrienden en kennissen beschreven als 'een fijn mens' en 'een attente, vrolijke vent'.

Erwin Warnies was een 'geweldige papa'. Erwin Warnies was een 'geweldige papa'.

'Vrolijk en spontaan'

Ook op de Facebookpagina van de 34-jarige Christine Martens druppelen steunbetuigingen en herinneringen binnen. Zij is de andere militair die omkwam bij de helikoptercrash. 

"Ze was altijd een lieve, vrolijke en spontane vrouw", zegt Michelle Van Altena. Ze is visagist en werkte samen met Christine bij fotoshoots, want Christine was náást vlieger, ook een gepassioneerd fotograaf.

Ze had er zin in 

De vlieger werkte in de weekenden en in haar vrije uurtjes voor verschillende tijdschriften zoals modeblad Vogue en deelde een studio met andere fotografen in Leeuwarden, waar ze ook woonde. 

Fotograaf Saskia Wagenvoort ziet Christine nog zo de studio verlaten. Opgewekt, vrolijk. "Ze zou naar Aruba gaan, had er zin in", vertelt Saskia.

"Christine was een stoer en lief persoon." "Christine was een stoer en lief persoon."

Christine was reislustig, had net een reis door Nieuw-Zeeland gemaakt. En ze had iets stoers, vond Saskia. "Door haar beroep, denk ik. Ze was nuchter en onbevreesd, ze was niet bang. Ik vroeg haar dat weleens: 'Vind je dat niet eng, zo'n missie?' Dan schudde ze haar hoofd. Maar tegelijkertijd is ze ook heel zachtaardig en creatief."

Even is Saskia stil. Dan verbetert ze zich: "Wás. Ze was heel creatief. Vreselijk dat je nu in de verleden tijd moet praten over zo'n mooi, jong en vrolijk persoon. Het klopt gewoon niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grensbewaking, drugs en corona: dit doet defensie op de Antillen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore