Ga naar de inhoud
Contactonderzoek

Corona-uitbraak in Hillegom: al 23 besmettingen gelinkt aan bruin café

Cafe De Kleine Beurs in Hillegom Beeld © CC-BY Joris

In Hillegom (Zuid-Holland) zijn in een paar dagen tijd al 23 coronabesmettingen gevonden, die allemaal met elkaar samenhangen. Dat meldt GGD Hollands-Midden. Bron van de uitbraak was waarschijnlijk een café in het centrum van Hillegom.

De besmettingen worden gelinkt aan café De Kleine Beurs aan de Hoofdstraat in Hillegom. Mensen die zaterdagavond 11 juli in het café waren, moeten thuisblijven, zegt de GGD. Zij kunnen contact opnemen met de GGD voor meer informatie.

Ook mensen die tussen 8 en 16 juli in De Kleine Beurs zijn geweest, moeten hun gezondheid extra goed in de gaten houden en zich melden bij de GGD als ze klachten krijgen.

Zo werkt een contactonderzoek na een coronabesmetting

01:20

Het café sloot vrijdag al zijn deuren, toen bleek dat vier bezoekers er corona hadden opgelopen. Ook de eigenaar en een aantal personeelsleden van het café zijn besmet geraakt, meldt Omroep West. De GGD voert een contactonderzoek uit, om de verdere verspreiding in beeld te brengen.

'Laat je testen, ook bij lichte klachten'

Het café maakte gebruik van een gezondheidscheck bij de deur. "Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is er toch een persoon met Covid-19 in onze buurt gekomen", staat op de Facebookpagina van het café. "Helaas was deze onbekende persoon op het hoogtepunt van haar/zijn besmettingsgraad. Deze persoon wist waarschijnlijk zelf niet dat er iets mis was."

Volgens de GGD heeft het virus zich mogelijk verspreid doordat mensen met milde klachten zich niet hebben laten testen. De gezondheidsdienst roept op om ook bij lichte klachten als een loopneus of niezen een test te doen.

Recordaantal
Lees ook:
Recordaantal mensen laat zich bij GGD testen op corona, half procent positief