Zorgenkindje

Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt ongeluk helikopter defensie

20 juli 2020 11:55 Aangepast: 20 juli 2020 12:16
NH90-helikopter van de Nederlandse marine. Beeld © ANP

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid zal onderzoek doen naar het ongeluk met de NH90-helikopter van defensie. De OVV zal vandaag of uiterlijk morgen onderzoekers naar Aruba sturen, melden ingewijden aan RTL Nieuws.

Verschillende Kamerleden en ook Kamervoorzitter Arib hebben inmiddels hun medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers. De Kamer steunt het aan de grond houden van de andere NH90-toestellen en vindt het goed dat onderzoek naar de oorzaak van het ongeval snel begint. Niet alleen de OVV zal onderzoek doen, ook het ministerie van Defensie duikt in de zaak.

Zorgenkindje

Belhaj (D66) noemt het ongeluk verschrikkelijk en wijst erop dat de NH90-helikopter 'altijd al een zorgenkindje is geweest'.

Zij vindt het goed dat de nieuwe Inspectie Veiligheid Defensie onderzoek doet: "Dit is de echte vuurdoop voor de inspectie om te bewijzen dat ze echt onafhankelijk zijn en goed onderzoek kunnen doen." Tegelijk steunt zij een onderzoek door Onderzoeksraad voor de Veiligheid.

Verschrikkelijk treurig nieuws

Van Helvert (CDA) spreekt zijn medeleven uit en vindt dat alles onderzocht moet worden. Dat zeggen ook de PvdA’er Kerstens en Van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks). PVV-leider Wilders twittert: "Wat een verschrikkelijk treurig nieuws.' 

SP-Kamerlid Karabulut wenst net als haar collega's de nabestaanden veel sterkte. "Wat er precies is gebeurd zal onafhankelijk moeten worden onderzocht", zegt zij.

Joel Voordewind (ChristenUnie) spreekt van een zeer tragisch ongeluk en wacht de uitkomst van het onderzoek naar de oorzaak af.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore