Ga naar de inhoud
Goyim Partei

Kopstuk Duitse rechtsextremistische groep opgepakt in Heerlen

Beeld © ANP

De Duitse politie heeft twee kopstukken van een rechts-extremistische groepering opgepakt in een grote gecoördineerde actie. Een van de arrestaties gebeurde in het Limburgse Heerlen, dat vlak aan de Duitse grens ligt.

Van nog eens zes anderen werden de huizen, verspreid door heel Duitsland, doorzocht. Het is niet bekend of de man die in Heerlen werd opgepakt, daar ook woonde.  

Goyim Partei

Het zou gaan om Fadi J. een van de oprichters en leiders van de rechtsextremistische Goyim Partei Deutschland (GPD). Op de website van de partij wordt onder meer de holocaust ontkend, werd opgeroepen joden te vermoorden en een nazistisch wereldbeeld gepropageerd. 

Ex-neonazi Philip heeft spijt en waarschuwt voor extreem-rechts

03:18
Na de aanslag op een synagoge vorig jaar zit de schrik er in Duitsland goed in. De autoriteiten zouden de bereidheid tot geweld van 25.000 neonazi's hebben onderschat. Ex-neonazi Philip Schlaffer (41) waarschuwt voor het geweld van extreemrechts.

Een ander kopstuk werd gearresteerd in Berlijn. De gearresteerden worden vrijdag voorgeleid. Het is niet bekendgemaakt wanneer de arrestaties plaatsvonden.

Vooral op internet

Volgens Duitse media bestaat de GPD vooral op internet. Een pagina van de groep op Vkontakte, de Russische tegenhanger van Facebook, heeft ongeveer 500 volgers 

Vijf
Lees ook:
Vijf vragen over de extreemrechtse dreiging in Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore