Coronavirus

Horecabond naar rechter om coronamaatregelen te versoepelen

16 juli 2020 17:21 Aangepast: 16 juli 2020 17:33

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat om te zorgen dat de coronamaatregelen in de horeca versoepeld worden. Volgens de KHN is het 'de enige manier om onze branche te redden en te voorkomen dat horecabedrijven massaal failliet gaan'.

Het gaat de horeca om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafel mag zitten. "De maatregelen die nu gelden in de horeca zijn veel strenger zijn dan noodzakelijk." Ook zijn ze volgens KHN in hoge mate willekeurig en staan ze haaks op versoepelingen die op andere gebieden wél zijn doorgevoerd

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ING verwacht relatief weinig faillissementen in de horeca

Faillissement dreigt

Volgens de belangenvereniging van de horeca staat het water horecaondernemers aan de lippen."Er wordt op dit moment geen enkel perspectief geboden en voor velen dreigt faillissement."

KHN zegt dat de maatregelen voor horeca verder dan nodig gaan, en dat er onrechtmatig wordt gehandeld tegen horecaondernemers, 'maar ook in strijd met grondrechten'. Ze eisen dat de versoepelingen per direct ingaan en objectieve criteria, aan de hand waarvan versoepelingen voor de horeca in de toekomst zullen plaatsvinden.

Het kort geding is op donderdag 23 juli.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burgemeesters worstelen met handhaven horecaregels: 'Zorg groeit alleen maar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore