Ga naar de inhoud
Omstreden plannen

Baarn gooit bestemmingsplan Paleis Soestdijk op de schop

Paleis Soestdijk (archieffoto) Beeld © ANP

De gemeenteraad van Baarn is akkoord gegaan met het aanpassen van het bestemmingsplan van Paleis Soestdijk, tientallen jaren het onderkomen van toenmalig koningin Juliana en prins Bernhard. Een bedrijf heeft plannen met het paleis en het terrein eromheen waarop veel kritiek bestaat.

Soestdijk is eigendom van de MeyerBergman Erfgoed Groep. Die wil innovatieve bedrijven een mooie locatie bieden. Verder moeten er een hotel, restaurant en luxe appartementengebouwen verschijnen.

Prinsessen geschokt

Die moeten worden gebouwd op terreinen rondom het paleis, en juist dat is een struikelblok voor veel mensen. Er moet dan bos worden gekapt.

Prinses Irene en prinses Margriet lieten de gemeenteraad in Baarn onlangs weten dat ze geschokt zijn over het plan om bomen te kappen in het bos naast het paleis. "Onze grootmoeder en moeder hechtten een groot belang aan het zoveel mogelijk behouden van het bos."

Parkeren in het park

Ook zijn er zorgen om het parkeren en het aantal evenementen in de voortuin van het paleis. Om zorgvuldig te werk te kunnen gaan, heeft de gemeenteraad van Baarn nu ook besloten zich bij volgende stappen te laten adviseren door een externe deskundige.

Toekomst vervallen Paleis Soestdijk onzeker

03:41
Een onthutsend kijkje achter de schermen in Paleis Soestdijk, dat nog net niet uit elkaar valt van ellende.
Prinsessen
Lees ook:
Prinsessen niet blij met woningbouw in bos bij Paleis Soestdijk