Laatste poging vergeefs

Zoekactie naar vermist Duits meisje (14) Ameland definitief gestaakt

15 juli 2020 17:18 Aangepast: 15 juli 2020 17:43
Beelden van de zoekactie eerder deze week. Beeld © ANP

De reddingsdiensten stoppen met hun zoekactienaar het vermiste meisje uit Duitsland dat voor de kust van Ameland is verdwenen. Een uiterste zoekpoging met een dregteam naar het 14-jarige meisje heeft niets opgeleverd.

"Het gehele zoekgebied in de zee is nu ruim doorzocht", zegt de politie. Daar wordt nu niet meer actief gezocht. Wel houden de politie, gemeente en een noodhulpteam verscherpt toezicht rond de kustlijnen.

Sinds zaterdag vermist

Bij Ameland is al dagen langs de kust gezocht naar het meisje. Ze raakte zaterdagavond vermist toen ze met haar vader en zus in zee in de problemen was gekomen. De vader en zijn andere dochter konden aan de kant komen, maar het 14-jarige meisje werd niet meer gezien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Defensie zoekt met onderwaterdrone naar vermist meisje bij Ameland

Zondag gaven hulpdiensten de hoop op dat het meisje nog levend teruggevonden zou worden. De zoektocht richtte zich sindsdien op het vinden van haar lichaam.

Laatste zoekactie

Vandaag deed het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) met ondersteuning van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen een laatste zoekactie in een gebied ten noorden van het dorp Buren op Ameland (kaartje: zie onder).

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore