5 jaar rijontzegging

18 maanden cel geëist tegen man die Pinkpopdrama veroorzaakte

15 juli 2020 13:04 Aangepast: 15 juli 2020 13:24
Verdachte Danny S. voor de rechter. Beeld © ANP / Aloys Oosterwijk

De man die twee jaar geleden bij het Pinkpopterrein in Landgraaf een man doodreed moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, 18 maanden de cel in. Bovendien zou hij vijf jaar geen auto mogen rijden.

De 37-jarige Danny S. uit Heerlen wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval en van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door onvoorzichtig of onoplettend rijgedrag. Bij het ongeluk raakten ook twee mannen en een vrouw zwaargewond.

Op de weg

De slachtoffers zaten op de Mensheggerweg voor een camping muziek te maken en na te praten over hun bezoek aan Pinkpop toen ze werden overreden door het bestelbusje waarin de Heerlenaar reed.

Lotte en Gino ontsnapten aan de dood bij fatale aanrijding Pinkpop

Lotte en Gino zaten na Pinkpop op straat na te genieten van het festival. Ze maakten samen muziek. De nacht eindigde in een drama toen een busje de groep aanreed. Er vielen een dode en drie zwaargewonden: "Hij reed echt heel hard."

Niet expres

De chauffeur reed door maar meldde zich later bij de politie. Volgens hem heeft hij de groep nooit gezien, ook niet toen hij eerder al in tegengestelde richting over de weg reed.

Volgens de officier van justitie is hij niet expres op de groep ingereden, maar heeft hij wel schuld.

Haroen zag Pinkpopdrama gebeuren: 'Liggen ze op de grond lollig te doen?'

axichauffeur Haroen Jalili was aan het werk toen hij een busje hard over een rotonde zag rijden. Hij zag het dodelijke ongeluk bij het Pinkpopterrein gebeuren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore