Ga naar de inhoud
Check je verzekering

Alarmcentrale over vakantie naar buitenland: ga goed voorbereid op weg

Ook op diverse stranden in Europa moet een veilige afstand in acht worden genomen. Beeld © EPA

Op vakantie gaan zal er dit jaar heel anders uitzien, en daarom moeten reizigers zich goed voorbereiden als zij naar het buitenland gaan, zegt alarmcentrale Eurocross Assistance.

Reizigers moeten met een aantal scenario's rekening houden. Zo kan het reisadvies in het land van bestemming veranderen van geel naar oranje, of kan iemand van het reisgezelschap op vakantie besmet raken met corona, waardoor de groep het land niet uit kan. "In dergelijke situaties zijn veel verzekeringen vaak niet meer dekkend", meldt de alarmcentrale.

Check je verzekering

Het is daarom volgens Eurocross belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de dekkingen van hun verzekeringen en het lokale reisadvies voordat ze naar het buitenland vertrekken. "Want wanneer een land het reisadvies code geel heeft, ben je verzekerd wanneer je daar hulp nodig hebt. Maar heeft een land code oranje, dan dekt je reisverzekering vaak veel minder, of zelfs niets. Ook de pechhulpverlening voor je auto is dan niet vanzelfsprekend, maar afhankelijk van het soort verzekering en de pechhulpmodules."

Reisadvies
Lees meer
Reisadvies in Spanje tóch van geel naar oranje, wat nu?

Mondkapjes en medicijnen mee

Als het reisadvies in negatieve zin verandert, is het advies het land zo snel mogelijk te verlaten.

Verder is het volgens de alarmcentrale goed om bijvoorbeeld mondkapjes mee te nemen. Ook moeten mensen voldoende medicijnen inpakken. "Het kan namelijk voorkomen dat het reisadvies in het land waar jij bent ineens verandert en je daardoor niet meteen weg kunt of zelfs ter plaatse in quarantaine moet."

Wil je weten hoe de toestand momenteel is in de diverse vakantielanden, check dan hier onze vakantiekaart.

Met Laura op autovakantie: mondkapjes op Duitse camping

06:50
Je mag weer op vakantie, maar hoe ziet dat eruit in coronatijd? Dat onderzoekt verslaggever Laura Veneman. Want hoe gaat het op een Duitse camping?