Miljoenen euro's waard

Honderden kilo's goud gevonden bij inval recyclingbedrijf

15 juli 2020 10:23 Aangepast: 15 juli 2020 10:28
Een deel van de edelmetalen dat werd gevonden. Beeld © Openbaar Ministerie

Bij een inval in een metaalrecyclingsbedrijf in Venlo hebben opsporingsdiensten honderden kilo's goud gevonden ter waarde van miljoenen euro's. Twee werknemers zijn gearresteerd.

De politie, FIOD en het Openbaar Ministerie vielen afgelopen zaterdag het bedrijf en de woningen van de werknemers binnen met de hulp van Defensie. De inval was op verdenking van witwassen van criminele geldstromen, valsheid in geschrifte, heling en diverse milieudelicten.

Er is beslag gelegd op de bedrijfsadministratie, drie woningen, 450.000 euro contant geld, dure auto's en zeventien exclusieve horloges. 

Naast het goud en de andere vondsten, vond de politie ook tien vuurwapens met munitie.

Er werden ook wapens met munitie gevonden. Er werden ook wapens met munitie gevonden.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw opgepakt vanwege oplichting met corona-spullen voor 249.000 euro

Het OM doet onderzoek naar de geldstromen van het bedrijf en wat er gebeurd is met het afval. Het bedrijf zamelde afval in om te recyclen, maar dat gebeurde onvoldoende. Dit zorgde ervoor dat het afval zich opstapelde tot een hoogte van meer dan 10 meter. Een deel ervan viel op een naastgelegen terrein. Het gaat om onder meer schrootafval, lood, zink, koper, elektromotoren en transformatoren.

De komende dagen is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie bezig met het ontmantelen van een container met verouderde munitie en mortieren.

Een in beslag genomen Ferrari. Een in beslag genomen Ferrari.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore