'Nog altijd zonder resultaat'

Morgenochtend beslissing over zoektocht Duits meisje Ameland

14 juli 2020 22:46 Aangepast: 14 juli 2020 22:56
Hulpdiensten op het strand van Ameland bij Nes.

De zoekactie naar het vermiste Duitse meisje voor de kust van Ameland is 'helaas nog altijd zonder resultaat'. Dat zei een woordvoerder van de politie vanavond. Hij laat weten dat morgenochtend gekeken wordt of de zoektocht nog wordt voortgezet.

Reddingsdiensten zijn bij Ameland al dagen langs de kust aan het zoeken. Het 14-jarige meisje raakte zaterdagavond vermist toen ze met haar vader en zus in zee in de problemen was gekomen. De vader en zijn andere dochter konden aan de kant komen, maar het meisje werd niet meer gezien.

Zondag gaven hulpdiensten de hoop op dat het kind levend teruggevonden zou worden. De zoektocht richt zich op het vinden van haar lichaam.

Vermissing meisje Ameland: 'Eiland is geschokt'

De burgemeester van het eiland noemt de vermissing een enorme klap.

Bij de actie zijn de afgelopen dagen verschillende organisaties betrokken geweest, waaronder de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM), de opsporingsorganisatie SAR, de Kustwacht, politie en brandweer.

Ook kregen de reddingsdiensten hulp van viskotters die op zee zochten. Vandaag hielp ook defensie mee, met onder andere een onderwaterdrone.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Garnalenkotters zoeken verder naar Duits meisje bij Ameland

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore