Ga naar de inhoud
Bedrijf reageert

Glazenwasser op non-actief na delen foto's huis Akwasi: 'Hij ging veel te ver'

Akwasi Beeld © ANP / Robin van Lonkhuijsen

Rapper Akwasi voelt zich naar eigen zeggen niet meer veilig in zijn eigen, nieuwe huis. Een glazenwasser die betrokken was bij de oplevering van het huis, deelde foto's van het pand in een Facebookgroep voor glazenwassers. "Dit gaat te ver", reageert de directeur van het schoonmaakbedrijf.

"Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland. Jullie zouden medelijden moeten hebben met hem. Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren", schreef de man gisteren op Facebook. Bij het bericht deelde hij foto's van het nieuwe huis van Akwasi.

De reacties op het bericht waren niet mals. "Hang maar een handgranaat aan de deur", "steek het huis maar in de brand" en "drop zijn adres even."

Inmiddels zijn de Facebookgroep waar het bericht werd geplaatst, de Facebookpagina van het schoonmaakbedrijf en de Facebookpagina's van de man die de foto's deelde, offline gehaald.

Reactie van het bedrijf

Sinds Akwasi het bericht deelde op zijn sociale media, staat de telefoon bij het schoonmaakbedrijf roodgloeiend. Bellers reageren woedend, sommigen uiten dreigementen.

De directeur van het bedrijf laat desgewenst weten dat ze bezig zijn met de kwestie. "Dit gaat echt te ver. We hebben gisteren per direct deze werknemer op non-actief gezet. Wij distantiëren ons als bedrijf van de uitspraken die deze werknemer privé doet."

Akwasi:
Lees ook:
Akwasi: 'Ik heb geen burn-out en ben niet boos'

'Dit mag niet'

"Dit mag niet en dit hoort niet", schrijft Akwasi. "Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt." Hij kreeg in de reacties veel bijval van mede-BN'ers.

De directeur van het schoonmaakbedrijf zegt graag in gesprek te willen met Akwasi. De desbetreffende medewerker zou inmiddels een excuusbrief hebben gestuurd aan Akwasi. Akwasi was niet bereikbaar voor een reactie.

Wie is Akwasi? 

Akwasi Owusu Ansah, artiestennaam Akwasi, is een 32-jarige Nederlandse rapper, acteur en schrijver van Ghanese afkomst. 

Hij was afgelopen tijd veel in het nieuws na zijn uitspraken tijdens het Black Lives Matters-protest. De rapper zei onder meer dat hij Zwarte Piet in het gezicht zou trappen als hij hem in november tegenkwam. 

Akwasi werd vervolgens bedreigd en er kwamen aangiftes tegen hem binnen. Het is onbekend of Akwasi zelf ook aangifte gedaan heeft.