Weekend wel weer mooi

Geduld wordt beloond: zonnig zomerweer in aantocht

13 juli 2020 13:47
Beeld © ANP / Rob Voss

In het eerste weekend dat het hele land zomervakantie heeft, is het meteen goed raak. Morgen is er even een dipje, maar richting het weekend wordt weer zomers warm en laat de zon zich weer vaker zien.

Voor het zover is, moeten we nog even door een dipje. Vanavond valt de eerste regen vanuit het noordwesten en morgen is er sprake van bewolking, regen en een lagere temperatuur, vertelt Magdel Erasmus, meteoroloog bij Buienradar. Voornamelijk in het noorden zal het flink regenen en het wordt gemiddeld 18 graden.

 

Gelukkig is het maar een kort dipje want woensdag wordt het alweer droger. "Er kan nog een enkele bui vallen in het noordoosten, maar het wordt al zonniger." Wel blijft het dan met 18 graden nog aan de koele kant.

Zomers warm

Voor het warme weer moeten we naar donderdag. Dan is het vrijwel droog en vanaf dan stijgt de temperatuur elke dag iets meer. "Vrijdag is het alweer 22 graden en het weekend wordt het weer 25 graden, zomers warm dus." Goed nieuws, want vrijdag begint ook in het midden van ons land de zomervakantie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vakantiekaart: waar mag je deze zomer naartoe?

En hoe zit het in Europa?

Voor vakantie in eigen land, leent het weer zich dus prima aankomend weekend. Maar ook over de grens is het goed toeven. Voor de echte bloedhitte moet je naar Zuid-Europa. Deze week is het snikheet in het binnenland van Portugal en in het zuiden van Spanje. Het kan wel 40 graden worden. Het kan in het noorden van de landen gaan regenen, maar veel zal het niet voorstellen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore