Ga naar de inhoud
Coronacrisis

La Place sluit kwart van filialen: 480 banen op de tocht

Een filiaal van La Place. Beeld © ANP

Een kwart van alle filialen van La Place in Nederland gaat sluiten. In Rotterdam, Apeldoorn, Gouda en twintig andere plekken verdwijnen vestigingen. Managers en medewerkers van La Place worden later vandaag op de hoogte gebracht.

"In de anderhalvemetersamenleving moeten we duidelijke keuzes maken", vertelt de Ton van Veen vandaag in De Telegraaf. Hij is de financiële topman van moederbedrijf Jumbo. Voor bijna een kwart van de filialen van restaurantketen La Place betekent het dat de deuren gesloten blijven.

Jumbo
Lees ook:
Jumbo schrapt 300 banen op 'uitgedijd' hoofdkantoor

Later vandaag worden de managers en medewerkers van de filialen geïnformeerd. Het gaat om 23 vestigingen die gaan sluiten, in onder meer Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda Hazeldonk, Gouda, Holten, Nieuwegein, Leiderdorp en Zevenaar. Ook een aantal snelwegvestigingen sluiten de deuren vanwege 'onvoldoende toekomstperspectief'.

'Voor alle mensen een oplossing zoeken'

De banen van 480 medewerkers komen door de beslissing op de tocht te staan. Toch zegt Van Veen er alles aan te doen om gedwongen ontslagen te voorkomen. "We gaan proberen voor alle mensen een oplossing te zoeken. Dat betekent dat we alles gaan doen om mensen te herplaatsen."

Jumbo
Lees ook:
Jumbo zal in ieder geval níet de nieuwe eigenaar van HEMA worden

Volgens Van Veen betekent de sluiting van de filialen niet het einde van La Place. "We ontwikkelen op dit moment een nieuw concept, dat we dit najaar in nieuwe filialen gaan uitrollen", vertelt hij aan de krant. 

Zeer rendabel

La Place werd vier jaar geleden overgenomen door Jumbo. De restaurantketen was eerder onderdeel van V&D, tot dat warenhuis failliet ging. De afgelopen jaren was La Place zeer rendabel, maar dat veranderde tijdens de coronacrisis. La Place lijdt momenteel maandelijks 6 tot 7 miljoen euro verlies.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.