Oorzaak onduidelijk

Auto te water in haven Vlissingen: duikers bevrijden inzittende

13 juli 2020 02:11
Een duiker in het water, ter illustratie. Beeld © ANP

In de haven van Vlissingen is gisteravond een auto te water geraakt. Duikers hebben één inzittende uit de wagen kunnen halen, maar het is onduidelijk of dat de enige persoon is die zich in het voertuig bevond.

Voor middernacht kwam er een melding binnen van een auto die in de Eerste Binnenhaven van Vlissingen te water was geraakt. Reddingsdiensten rukten massaal uit en duikers wisten één inzittende uit het voertuig te halen.

Toestand slachtoffer onduidelijk

De politiewoordvoerder kon niet zeggen hoe het slachtoffer er aan toe is. Rond 00.30 uur is de persoon overgedragen aan ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

"Er zijn getuigen die het hebben zien of horen gebeuren. We hopen via hen meer duidelijkheid te krijgen over wat er is gebeurd", vertelt een politiewoordvoerder. Volgens hem waren de duikers redelijk snel ter plekke en konden ze goed bij het voertuig komen. "Gelukkig was de wagen niet doorgeschoten naar open water. Dan was het een heel ander verhaal geworden."

Het scheepvaartverkeer in de haven werd tijdens de reddingswerkzaamheden stilgelegd, maar is inmiddels weer hervat.

Auto te water: bestuurder neemt een lachgasballon

Nadat een man vorige week met zijn auto in Den Haag te water was geraakt, klom hij op het dak. Eenmaal droog leek zijn eerste prioriteit een ballonnetje lachgas.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore