Weinig hoop

Zoektocht naar meisje bij Ameland gestaakt

12 juli 2020 22:52 Aangepast: 12 juli 2020 23:02
Reddingsboten van de KNRM zochten vandaag de hele dag, maar zonder resultaat Beeld © EPA

De zoektocht naar het 14-jarig meisje dat vermist raakte bij Ameland, is gestaakt. Morgen gaat de politie wel nog langs de kustlijn zoeken, maar gaan er geen reddingsboten meer de zee op.

"Verder zoeken op zee zal geen effect opleveren. Daarom is in gezamenlijkheid besloten het zoeken op zee te staken. In feite zoeken we nu naar een stoffelijk overschot", zegt de KNRM-woordvoerder van Ameland. "De zee is te groot, het deel waarvan we vermoeden waar het meisje kan liggen, is al diverse malen afgezocht."

Op vakantie

Het Duitse meisje was op Ameland op vakantie met haar zusje en ouders. De twee meisjes stonden gisteravond in de branding te kijken naar de zonsondergang en kwamen in de problemen door een verraderlijke stroming.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermissing op Ameland: meisje stond in zee te kijken naar zonsondergang

Hun vader schoot hen te hulp. Het zusje en de vader wisten het strand te bereiken, maar het 14-jarige meisje is sindsdien vermist. Er werd direct een grote zoekactie gestart.

'Moeten reëel zijn'

De kans dat ze nog leeft is klein, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel. "Het water is 10 graden en het is koud 's nachts. We moeten reëel zijn."

Vandaag zochten vijf reddingsboten van de KNRM en een helikopter van de kustwacht de hele dag de zee af op zoek naar een spoor van het meisje, maar zonder resultaat.De politie kamde het strand en de duinen uit, maar ook dat leverde niets op.  

Reddingsboten gaan morgen de zee niet meer op, maar wel wil de lokale vissersvloot verder zoeken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore