Enige inzittende

Zweefvliegtuig stort neer op vliegbasis Gilze-Rijen: 1 dode

12 juli 2020 13:24 Aangepast: 12 juli 2020 15:23
Archieffoto Beeld © ANP

Op vliegbasis Gilze-Rijen (Noord-Brabant) is vanmiddag een zweefvliegtuig gecrasht. Daarbij is een 37-jarige vrouw uit Kaatsheuvel om het leven gekomen, bevestigt de politie.

Het dodelijke slachtoffer was de enige inzittende van het toestel. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Medewerkers van Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek.

Het ongeluk gebeurde op een militaire vliegbasis, maar het betrof een burgervliegtuig. Volgens de politie gaat om een klein vliegtuig, het type is nog onbekend. De vrouw was lid van luchtvaartclub GLC Ilustrius. In Nederland hebben meer zweefvliegclubs hun standplaats op militaire vliegvelden.

Duitsland

Gisteren was er ook een ongeluk met zweefvliegtuigjes. Twee Nederlandse mannen kwamen om het leven nadat zij in de lucht met hun vliegtuigjes tegen elkaar waren gebotst en neergestort. Dat gebeurde in de buurt van het Duitse Dülmen, enkele tientallen kilometers van de Nederlandse grens. Eén van de slachtoffers was een 29-jarige man die lid was van Aero Club Salland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore