Entree betalen

Politie maakt eind aan twee illegale feesten met honderden bezoekers

12 juli 2020 12:41
Het illegale feest in het Amsterdamse Bos. Beeld © Instagram/Koninklijke Marechaussee

De politie heeft vannacht in een natuurgebied aan de Polderweg in Prinsenbeek (Noord-Brabant) een eind gemaakt aan een illegaal feest, waar harde muziek werd gedraaid. Ook een feest in het Amsterdamse bos werd vroegtijdig stopgezet door agenten.

De politie kreeg eerder die nacht een melding dat er harde muziek klonk vanuit een stiltegebied in Prinsenbeek en dat er veel auto’s die kant opreden. Agenten hebben daarop de toegang afgezet om verdere toestroom te voorkomen.

De ongeveer 250 aanwezigen waren binnen 15 minuten na aankomst van de politie vertrokken. Er stonden circa 50 auto’s geparkeerd. De voertuigen hebben voor enige schade aan het gebied gezorgd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Honderden mensen op illegaal feest in bos bij Hoofddorp

Later in de nacht bleek dat er nog veel afval, waaronder ballonnen, flessen en plastic op de plaats van het feest lag. Dat is doorgeven aan Staatsbosbeheer, de eigenaar van het natuurgebied. Een 31-jarige man uit Breda die zich bekend maakte als organisator, heeft van de politie te horen gekregen dat hij een proces-verbaal krijgt als er aangifte gedaan wordt van vernieling.

Onder viaduct

In het Amsterdamse Bos maakten politie en marechaussee een eind aan een nachtelijk illegaal feest, dat plaatsvond onder een viaduct van snelweg A9. Ook hier was muziek en er werden lachgasballonnen verkocht. De naar schatting enkele honderden bezoekers moesten entreegeld betalen om het gebied te betreden. Er zijn geen mensen aangehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore