Grootscheepse zoekactie

Vermissing op Ameland: meisje stond in zee te kijken naar zonsondergang

12 juli 2020 11:44 Aangepast: 12 juli 2020 18:55
Het strand op Ameland. Beeld © De Vries Media

Het 14-jarige meisje naar wie sinds gisteravond wordt gezocht in de Noordzee bij Ameland, was in de problemen geraakt toen ze vanuit het water naar de zonsondergang stond te kijken. Hulpdiensten hebben vanochtend om 5.30 uur de zoektocht hervat, nadat die eerder vannacht rond 3.30 uur werd gestaakt.

Het Duitse meisje is op Ameland op vakantie met haar vader, moeder en zusje. "Het meisje en haar zusje keken naar de zonsondergang vanuit het water. Daarbij zijn ze in de problemen gekomen. Hun vader probeerde hen toen te helpen", zegt burgemeester Leo Pieter Stoel tegen Omrop Fryslân. Van een nachtelijke zwemtocht waarover eerder werd gesproken, zou geen sprake zijn.

Grootscheepse zoektocht

Vijf reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter van de kustwacht, eilandbewoners en de politie helpen bij de grootscheepse zoektocht. Er wordt 'met meerdere eenheden gezocht, zowel op het water, als op het strand, de duinen en de verdere omgeving', zegt de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

14-jarig meisje vermist in Noordzee bij Ameland

"We leven enorm mee met de familie van het vermiste meisje", zegt Stoel. Hij was een groot deel van de nacht aanwezig op het strand.

De kans dat het meisje nog levend uit het water wordt gehaald, acht hij klein. "Het is tien graden, het water is koud. De overlevingskans is laag."

De hulpdiensten zochten tot diep in de nacht naar het vermiste kind. De hulpdiensten zochten tot diep in de nacht naar het vermiste kind.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore