Pand afgezet

Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen bij recyclingbedrijf

11 juli 2020 18:42 Aangepast: 11 juli 2020 18:55
Archiefbeeld van de FIOD. Beeld © ANP

Politie, justitie en de FIOD hebben vanmiddag invallen gedaan bij een recyclingbedrijf in Venlo. Er is tot nu toe beslag gelegd op circa vier ton aan contant geld, een Porsche en een Maserati. Het Openbaar Ministerie verdenkt het bedrijf van witwassen en het overtreden van milieuregels.

De politie en de FIOD doorzochten ook een accountantskantoor en de woningen van drie functionarissen van het bedrijf. Daarbij krijgen ze hulp van twee gespecialiseerde teams van Defensie.

Verborgen ruimtes

Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes of ruimtes met weinig of geen licht. Ook werken ze met speciale apparatuur om verborgen ruimtes ontdekken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Directeur FIOD op non-actief om toeslagenaffaire

Het strafrechtelijk onderzoek op het bedrijfsterrein zal volgens justitie waarschijnlijk enkele dagen in beslag nemen. De omgeving van het pand aan de James Cookweg is afgezet. Ook er zijn hekken met grote zwarte zeilen rond de toegangspoort geplaatst om inkijk te voorkomen.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore