Vroege cafésluiting

Weer Nederlandse minderjarigen opgepakt in Knokke vanwege overlast

11 juli 2020 10:51 Aangepast: 11 juli 2020 11:42
Belgische politieagent (archieffoto) Beeld © AFP

Afgelopen nacht zijn in de Belgische badplaats Knokke-Heist  opnieuw twee minderjarige Nederlandse jongeren opgepakt vanwege verstoring van de openbare orde.

Het is al verscheidene nachten onrustig in de uitgaanswijk van de plaats omdat de cafés eerder dan normaal sluiten als gevolg van het coronavirus.

Brief naar ouders

Volgens de politie was het afgelopen nacht iets rustiger dan de dagen ervoor. Toch ging het mis, tussen middernacht en 01.00 uur. Twee minderjarige Nederlandse jongeren werden 'bestuurlijk gearresteerd', zoals dat heet in België.

Dat betekent dat ze aangehouden worden en overgebracht naar het politiebureau. Dan volgt een administratieve sanctie. Dit betekent dat er een brief naar de ouders van de minderjarige gaat, waar verweer op mogelijk is. Dit kan resulteren in een boete van maximaal 175 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Grapperhaus over feestende jongeren in buitenland: 'Gedraag je'

Hulp Nederlandse politie

De politie in Knokke krijgt assistentie van een Nederlandse agente, omdat die wat beter contact krijgt met de overlast gevende jongeren, laat de Belgische politie weten. De bedoeling is dat zij ook de komende nachten bijstand verleent. De politie heeft de indruk dat de amokmakers met name komen uit de provincie Noord-Holland. De twee aangehouden jongeren waren afkomstig uit de omgeving van Amsterdam.

Vanwege het coronavirus sluiten de cafés in de Belgische kustplaats al om 01.00 uur, terwijl ze normaal gesproken de hele nacht konden doorhalen. Dat het vannacht iets rustiger was stemt de politie hoopvol. "Maar we houden capaciteit achter de hand om tussenbeide te komen als het fout gaat. We zijn niet naïef", zegt de korpschef.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Nederlandse jeugd schrikt van Vlaamse politie: 'Je wordt hier gelijk in nek gepakt'

Kopschopper

In totaal werden er afgelopen nacht acht aanhoudingen gedaan. Maar daarbij ging het om algemene vergrijpen rond het uitgaan, zoals openbare dronkenschap. Hierbij ging het volgens de politie om mensen 'uit de eigen gemeenschap'.

Gisteren verspreidde de politie in Knokke beelden van een jonge relschopper die een agent tegen het hoofd schopt. De burgemeester vermoedt dat het gaat om een Nederlandse vakantieganger.

De Belgische politie wil weten wie deze kopschopper is De Belgische politie wil weten wie deze kopschopper is

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore