Beperkingen opgeheven

Vakantie of niet: het is elke dag iets drukker in het ov

10 juli 2020 16:35 Aangepast: 10 juli 2020 16:36
Het openbaar vervoer rijdt weer op volle sterkte. Beeld © ANP

Het openbaar vervoer heeft de drukste week achter de rug sinds het begin van de coronacrisis. Ook al zijn de eerste vakanties begonnen, het wordt nog steeds elke dag drukker sinds vorige week woensdag de laatste beperkingen werden opgeheven.

Dat blijkt uit cijfers van ov-chipkaartbedrijf Translink. Sinds vorige week checkten elke doordeweekse dag ongeveer 1,7 miljoen mensen in. Dat waren er een jaar geleden overigens zo'n drie miljoen op een gemiddelde doordeweekse dag.

Schoolvakanties

Opvallend is vooral dat het begin van de schoolvakanties helemaal niets lijkt uit te maken voor de toenemende drukte. Afgelopen maandag begonnen de schoolvakanties in Noord-Nederland.

Iedereen vanaf 1 juli weer met het ov: 'Spannend en niet fijn'

Enkele dagen voor de versoepelingen bleken veel treinreizigers huiverig voor het loslaten van veel maatregelen.

'Ruimte zat'

Op woensdag 1 juli kwam het advies te vervallen om het openbaar vervoer alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen en mochten alle zitplaatsen weer worden gebruikt. Wel is een mondkapje verplicht in het ov.

Ook al wordt het steeds drukker, berichten van overvolle treinen zijn er de afgelopen week niet geweest. Eerder had Pedro Peters, voorzitter van koepelorganisatie OV-NL, al laten weten dat er 'nog ruimte zat' is in alle voertuigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ov-bedrijven mogen één digitaal vervoersplatform maken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore