Agente neergeslagen

'Trouwstoetmepper' Rotterdam krijgt jaar cel en verplichte behandeling in kliniek

09 juli 2020 13:33 Aangepast: 09 juli 2020 13:43
De 26-jarige Shahid B. was sinds augustus op de vlucht en werd pas in oktober opgepakt. Beeld © ANP

De 26-jarige Shahid B. is veroordeeld tot 18 maanden cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor het knock-out slaan van een agent, toen die ingreep tegen een overlastgevende trouwstoet in Rotterdam. Ook moet hij zich na z’n celstraf laten opnemen in een kliniek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Daar moet hij zich laten behandelen.

B. sloeg op 30 augustus een agent hard op zijn achterhoofd op de Westzeedijk in Rotterdam. Het incident werd gefilmd en zorgde voor veel beroering.

Overlast

De verdachte Shahid B. is de broer van de bruid voor wie op 30 augustus vorig jaar een lawaaiige trouwstoet door het centrum van Rotterdam trok, die veel overlast veroorzaakte. De politie moest optreden omdat feestvierders onnodig toeterden, op autodaken zaten, asociaal reden en het overige verkeer hinderden.

B. zou de agent zo hard hebben geslagen, dat deze korte tijd het bewustzijn verloor. Hij kan nog steeds niet volledig werken.

B. zei eerder voor de rechtbank dat hij de agent van achteren een klap gaf 'tussen zijn oor en zijn schouder' omdat hij het 'onrecht' vond dat de trouwstoet van zijn zus en zwager aan de kant was gezet.

Voortvluchtig

Nadat hij de agent had neergeslagen, sloeg B. op de vlucht. Ook de trouwstoet ging ervandoor. De mensen in de trouwstoet wisten wie de klap uitdeelde, maar weigerden te vertellen wie.

Het duurde tot 9 oktober voordat B. werd aangehouden, die zich onder een bed had verstopt. B. stuurde De Jonge, die mogelijk blijvend hersenletsel aan de klap heeft overgehouden, na zijn aanhouding een excuusbrief.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe beelden van agent die knock-out geslagen werd bij trouwstoet

Eis OM

Het Openbaar Ministerie had achttien maanden cel en tbs met voorwaarden tegen de Rotterdammer geëist. Volgens justitie was B. al vele malen eerder de fout in gegaan en verprutste hij het telkens weer. Het OM eistte ook dat B. een eerder voorwaardelijk opgelegde celstraf van een jaar gaat uitzitten, omdat hij met de mishandeling van de agent in zijn proeftijd weer een misdrijf heeft begaan.

De agent heeft tijdens de rechtszitting twee weken geleden gezegd dat hij 'eigenlijk medelijden' heeft met zijn aanvaller. B. heeft op zijn beurt tegen de agent spijt betuigd.

Agent Gert Jan kreeg een klap bij trouwstoet: 'Ik hoop dat het licht ooit weer helemaal aan gaat'

30 augustus 2019. Het is de dag dat het leven van politieagent Gert Jan flink op zijn kop kwam te staan. Als hij een trouwstoet staande wil houden, krijgt hij een klap tegen zijn hoofd. Zo hard dat hij bewusteloos raakt.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man die agent neersloeg tijdens trouwstoet, is broer van de bruid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore