Maar eerst nog regen

Nog even doorbijten: echt, er komen droge en zonnige dagen aan

09 juli 2020 12:14
Vakantiegangers geplaagd door regen. Beeld © ANP

Wie naar buiten kijkt zal eerder denken aan een druilerige najaarsdag dan aan een zomerse dag in juli. Het regent maar door. En dat blijft zo tot morgenmiddag. Maar het goede nieuws: het weekend wordt droog en de zon maakt zijn opwachting.

"Het is eerst nog even huilen met de pet op", zegt Marc de Jong, meteoroloog bij Buienradar. "Het weer is vandaag heel erg slecht en het blijft ook zo tot morgenmiddag. Nog even doorbijten dus." 

Vandaag bewolkt

In het grootste deel van het land is het vandaag bewolkt. Vanuit het westen trekt de hele dag door regen het land in, maar voornamelijk het noorden van het land heeft het flink te verduren. Het wordt 14 graden in de regen in Groningen, 20 graden in het westen en mogelijk toch nog 24 graden in het zuiden van Limburg.

Morgen wordt het vanaf het begin van de middag droger in Zeeland. Het droge gebied trekt richting het noordoosten, maar pas in de avond wordt het helemaal droog in ons land. "Dan is het klaar en krijgen we een aantal droge dagen."

Het weekend en daarna

"Zaterdag is er nog een kleine kans op een bui, maar dat zal echt niet veel zijn." De zon haalt zaterdag flink wat uren in en zal 10 uur schijnen. "Het is dus meteen behoorlijk zonnig en aangenaam met een temperatuur van gemiddeld 20 graden."

Vanaf zondag wordt het weerbeeld pas echt aangenaam voor veel mensen, vertelt De Jong. "Dan komt er een periode met behoorlijk wat zon, af en toe een afkoelend buitje en wind uit het westen." Deze wind zorgt ervoor dat het niet zo snoeiheet wordt. "Met temperaturen tussen de 20 en 25 graden is het dan prima normaal Nederlands zomerweer." 

Regen, regen, regen: deze kampeerders maken er het beste van

Niet met een glas rosé aan de Middellandse Zee, maar zitten met je krent in een natte tent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore