Hardrijders

Inwoners Limburg en Zuid-Holland ervaren meeste verkeersoverlast

09 juli 2020 00:31 Aangepast: 09 juli 2020 03:19
Archieffoto. Beeld © ANP

In de provincies Limburg en Zuid-Holland ervaren inwoners de meeste verkeersoverlast. Dat blijkt uit een enquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Voor het onderzoek werden 135.000 Nederlanders van 15 jaar en ouder gevraagd naar verkeersoverlast, onderverdeeld in de categorieën hardrijden, parkeerproblemen en agressief gedrag op de weg. 

Hardrijders en parkeerproblemen

In Limburg ergeren de meeste mensen zich aan hardrijders, terwijl in Zuid-Holland vooral parkeerproblemen in verhouding tot andere provincies voor veel overlast zorgen. In de twee provincies ervaren inwoners ook de meeste last van agressief gedrag op de weg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Langs Jantines huis scheuren soms wel 60 motoren per uur

Ook in de rest van Nederland zijn er problemen. Ruim 80 procent van de ondervraagden geeft aan dat er in hun buurt sprake is van een of meerdere vormen van verkeersoverlast. In veel gevallen levert dat ergernis op bij buurtbewoners.

Ergernis 

Zes op de tien Nederlanders ergert zich weleens aan hardrijders. Vier op de tien heeft last van parkeerproblemen en twee op de tien mensen klagen over agressief verkeersgedrag.

Vooral in dichtbevolkte buurten is het verkeer vaak een bron van ergernis. In dunbevolkte gebieden komt het dan wel meer voor dat mensen te hard rijden, maar inwoners zien dit minder vaak als een probleem.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM wil dat appende bestuurder 8 maanden cel ingaat om fataal ongeluk

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore