Ga naar de inhoud
Oproep voor steun

Politiebureau Assen beveiligd na arrestaties boerenprotest

De politie heeft het bureau afgezet met auto's en busjes. Beeld © ANP

Het politiebureau in Assen, waar tientallen gearresteerde boeren naartoe zijn gebracht, is met behulp van politiebusjes afgezet. Bij het bureau hebben zich zo'n zestig sympathisanten verzameld.

Op sociale media worden boeren opgeroepen om naar Assen te komen. Het is nog onduidelijk of daar ook gehoor aan wordt gegeven.

50 arrestaties

De boeren blokkeerden vanochtend de toegang naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster met tractoren en auto's, ondanks een door de Veiligheidsregio Drenthe uitgevaardigd demonstratieverbod.

In totaal 50 boeren werden onder luid protest met een arrestantenbus weggeleid. Het is niet duidelijk of zij naar het politiebureau aan de Balkengracht in Assen zijn gebracht.

Politie
Lees ook:
Politie arresteert tientallen protesterende boeren bij afvalverwerking Drenthe

De boeren worden in de loop van de middag een voor een verhoord en krijgen daarna ieder een boete van 390 euro opgelegd wegens overtreding van het demonstratieverbod. Vervolgens worden zij druppelsgewijs vrijgelaten, zegt een woordvoerder van de politie.

Werkbezoek Schouten afgezegd

Bij het politiebureau hebben zich zo'n zestig sympathisanten en familieleden van de aangehouden boeren verzameld. Op sociale media worden boeren opgeroepen om met trekkers naar Assen te komen. Volgens Rijkswaterstaat is het nu nog rustig op de wegen richting Assen.

Minister van Landbouw Carola Schouten moest vanmiddag een werkbezoek aan Zeeland afzeggen. Boze boeren hadden zich verzameld bij een bedrijf dat ze zou bezoeken. In overleg met de Veiligheidsregio werd besloten het bezoek af te zeggen.

'Iedereen is gezeik Den Haag strontzat'

Protesterende boze boeren: 'Iedereen is gezeik Den Haag strontzat'

01:27
De boeren leggen uit waarom ze protesteren.
Boeren
Lees ook:
Boeren overhandigen brief aan milieuactivist, komen naar RTV Oost