Ga naar de inhoud
'Schokkende ervaring'

Boos familielid coronapatiënt besmet mogelijk vier verpleegkundigen

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Vier verpleegkundigen van ziekenhuisgroep Alrijne in Zuid-Holland zijn besmet geraakt met corona, mogelijk door een boos familielid van een patiënt. Het familielid was positief getest op corona (dat wist de instelling ook), maar deed in het ziekenhuis zijn beschermingsmiddelen af.

Alrijne heeft aangifte gedaan van het incident. Dat bevestigt de ziekenhuisgroep aan RTL Nieuws na berichtgeving van NU.nl. 

Doelbewust

Het familielid was het niet eens met de behandeling. Daarop volgde een gesprek met het ziekenhuispersoneel.

"Na een gesprek heeft het met corona besmette familielid onze medewerkers doelbewust blootgesteld aan besmettingsgevaar door ter plekke persoonlijke beschermingsmiddelen af en uit te doen", stelt een woordvoerder van Alrijne.  

Wanhoop
Lees ook:
Wanhoop door sluiten zorginstelling: 'Waar kan mijn zoon heen?'

Vier medewerkers zijn inmiddels ook positief op corona getest. Of dat is gebeurd door het boze familielid, is niet te bewijzen. "Niets is met zekerheid vast te stellen. Maar dat doet niets af aan wat er is gebeurd", zegt de woordvoerder namens het ziekenhuis. 

Grens overschreden

"Het is begrijpelijk dat de emoties hoog kunnen oplopen als het gaat om de gezondheid van dierbaren, maar met deze actie is voor Alrijne een grens overschreden."

De verpleegkundigen van de afdeling zijn erg geschrokken. "Buiten het ziek zijn, de angst over het verloop van de ziekte en de angst die speelt onder collega’s om deze ziekte ook te krijgen, heeft deze situatie verstrekkende gevolgen voor de bedrijfsvoering van de betreffende afdeling."

Desinfectietunnel tegen corona

02:05
De desinfectietunnel duikt in steeds meer landen op. Heeft het nut om mensen op deze manier te desinfecteren?