Eindfeest groep 8 bezig

Vader die school zoontje binnenreed verdacht van poging tot moord

06 juli 2020 22:10 Aangepast: 06 juli 2020 22:14
De man reed met zijn auto 30 meter de school in.

De 55-jarige man die vorige week met zijn auto een basisschool in Grootebroek binnenreed, wordt verdacht van poging tot moord. Daarnaast verdenkt het Openbaar Ministerie hem van bedreiging, vernieling en beschadiging aan het gebouw.

Dat schrijven NH Nieuws en NRC. De man zegt volgens de schooldirecteur dat hij niet wist dat er mensen in het gebouw aanwezig waren, maar daar denkt het Openbaar Ministerie anders over. Op het moment dat hij zo'n 30 meter de school in reed, waren er zo'n 20 leerlingen en hun ouders en leerkrachten aanwezig.

Zoontje en vriendje uit elkaar gehaald 

De man was onder invloed van alcohol en zou boos zijn geweest dat zijn zoontje na de zomer niet in dezelfde klas zou zitten als een vriendje. Zijn voorarrest is vrijdag met twee weken verlengd. Het zoontje van de man is door zijn moeder van school gehaald en gaat na de zomer naar een andere school, in de hoop dat hij daar geen last zal hebben van de actie van zijn vader.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader rijdt school binnen: 'Dit had zo anders kunnen aflopen'

Automobilist rijdt opzettelijk basisschool binnen

Beelden van de ravage. De man reed de school binnen en kwam na zo'n 30 meter tegen de deur van een klaslokaal tot stilstand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore