Herfstachtig

Nog even geduld, de zomer is voorlopig ver weg

06 juli 2020 12:42
Voor de zon moet je naar het zuiden. Beeld © Robin Utrecht

Wie een blik uit het raam werpt zal eerder denken aan het druilerige najaar, dan een zomerse dag in juli. Harde wind, 18 graden en zo nu en dan een bui. Richting het weekend wordt het langzaamaan beter. Heel langzaamaan.

Om maar te beginnen met het slechte nieuws: woensdag is naar verwachting de meest druilerige dag van de week. "Het wordt dan grijs, grauw en regenachtig", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar. "Een beetje vergelijkbaar met afgelopen zaterdag."

Vandaag en morgen vallen dan nog mee. Het waait hard, de lucht kleurt grijs, er valt wat neerslag, maar tussen de wolken door laat de zon zich af en toe zien.

Vandaag en morgen grijs, woensdag bar en boos:

 

Het is fris voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken zou het rond deze tijd 22 graden moeten zijn. Vandaag en morgen is het maar 18 graden, woensdag wordt het niet veel beter.

Neerslagtekort

Voor het neerslagtekort is de verwachte regenval goed nieuws, aangezien 2020 nog steeds bij de vijf droogste jaren hoort sinds het begin van de metingen. Voor zonaanbidders en het toerisme in eigen land geven de kortetermijnvooruitzichten minder reden tot vreugde.

Pas donderdag stijgt de temperatuur weer richting de 20 graden. Het weekend lijkt droog te verlopen met gemiddeld 20 à 21 graden. De wind is ook wat afgenomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zomervakantie begint met herfstweer, voor de zon moet je naar Zuid-Europa

Na het weekend kruipt de temperatuur langzaam weer richting normale waarden, 22 à 23 graden." Als het meezit misschien zelfs nog iets meer, maar de vooruitzichten daarover zijn nog te onzeker", zegt Dorrestein.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore